Van Sydney naar Cairns en nu weer richting Zuiden - Reisverslag uit Townsville, Australië van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu Van Sydney naar Cairns en nu weer richting Zuiden - Reisverslag uit Townsville, Australië van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu

Van Sydney naar Cairns en nu weer richting Zuiden

Blijf op de hoogte en volg Akkeliene

30 Oktober 2012 | Australië, Townsville

Hallo! Hier even een kort berichtje vanuit het verre Australie! De trip met de camper was erg geslaagd, super mooie kampeerplekjes aan het strand gevonden en een leuke route van iets meer dan 3000 km. Ik heb alles gereden, dus was top!
Daarna een weekje in Cairns gebleven, vanuit daar een fantastische dag gehad, snorkelen op het Great Barrier Reef, zodoende tussen de haaien, andere kleurrijke vissen en prachtig koraal gezwommen. Super belevenis en iets dat al lang op mijn reisverlanglijstje stond.
Daarna een paar dagen een auto gehuurd om de noordelijk gelegen regenwouden in de buurt van Cape Tribulation te gaan bekijken, was ook prachtig mooi. Zelfs een groot schilpaddenschild op het strand gevonden. Gezien de grootte moet die wel rond de 150 jaar zijn geweest, ze groeien namelijk maar een centimeter per jaar.
Vanuit Cairns een lift gekregen naar Magnetic Island, echt een bounty eiland waar ik ook mijn eerste koala in het wild gespot heb. Prachtig weer en een watertemperatuur van 26 graden :-) Gisteren in Townsville beland, waar we gelijk met de neus in de boter vielen omdat Mumford en Sons optraden. Super concert!
Omdat ik gratis toegang heb tot een computer wilde ik vandaag een backup van mijn foto's maken en een aanta foto'sl plaatsen. Maar helaas helaas, ik ben gisteren mijn toestel en dus ook alle gemaakte foto's tot nu toe kwijt geraakt... Daar baal ik wel stevig van, maar goed, het is niet anders en het staat gelukkig op mijn netvlies :-).
Morgen gaan we richting Bowen en Airlie Beach om van daaruit een zeiltrip naar de Whitsundays te maken, dat heb ik geboekt voor a.s. weekend. Tijdens deze trip ga ik weer snorkelen :-), daar heb ik enorm veel zin in!
Ik hoop dat het in Nederland ook allemaal goed! Groetjes!

• 30 Oktober 2012 - 10:26

José:

Klinkt weer super, maar wel erg balen van de foto's e.d. ja!!
    Maar mag de pret niet drukken ;-)

• 30 Oktober 2012 - 11:29

Liana:

"Gelukkig heb ik de foto's nog" kun je niet meer zeggen, maar de ervaring draag je je leven lang mee. Die raak je nooit meer kwijt :)
    Hier in NL is het volop herfst en de eerste vorst hebben ook al gehad. (en ons dan de "gek" aansteken met watertemperaturen van 26 graden grrrr. ;) )
    Fijn dat je je prima vermaakt. Ga zo door.
    Groetjes

• 30 Oktober 2012 - 13:32

Annette:

he zus!!!

super dat je je zo goed vermaakt!! en ik ben groen van jaloesie dat je naar het concert van mumfords and sons bent geweest....!!
    maar top met alle vooruitzichten int verschiet.... ook de groetjes van eline bram en abel....
    en nartuurlijk marten en mij....

liefs,

• 06 November 2012 - 18:37

Geert En Kallits:

Ha die Akkeliene

Wat goed om van je te horen. We kregen de link nu door via Brigit.
    Klinkt allemaal erg goed,. We krijgen er super zin in om ook weer eens op pad richting Australie te gaan.
    Balen van je fotocamera.
    Geniet er lekker van en pas goed op jezelf

dikke zoen
    Geert en Kallits

• 11 December 2012 - 16:22

Piet En José:

Hallo Akkeliene,
    Ik heb deze laatste pagina nu wel vaak genoeg gezien en ik denk laat ik nu ees kijkn want ze zal zich toch wel aan het opmaken zijn voor de kost van Hans. Wij hebben hem goed uitgezwaaid en hij is al bijna bij je. Ik hoop dat jullie een schitterende tijd zullen hebben en wij hopen dat we af en toe een beetje mee mogen/kunnen genieten.
    Geniet maar lekker daar en dan over 2 maanden maar weer op naar het mooiste landje op aarde.
    Tot ziens en groetjes uut Zènder.