Vliegen is leuk!
Blijf op de hoogte en volg Akkeliene
02 September 2006 | Verenigde Staten, Ypsilanti
Na een week van afscheid; bbq met ons gezin, hartstikke leuke verrassing in de wok en leuke bezoekjes en kaartjes dan donderdag ochtend dan eindelijk met een privé uitzwaai comité op weg! Ik had nog nooit gevlogen dus het was allemaal nieuw. Eerst de vlucht naar Londen die ongeveer anderhalf uur duurde, daarna overstappen op Detroit waar we zo'n twee uur moesten wachten voor we vertrokken. Na de films 'American Beauty', 'Pirates of the Carribean' twee cd's van Chris de Burgh en nog een slappe film met Jennifer Anniston heb ik lief aan de stewardess gevraagd of ik wel bij het raampje mocht zitten, omdat er nog een plekje vrij was en we Detroit naderden.. Dat kon gelukkig en ik heb me prima vermaakt. Eenmaal op die luchthaven aanbeland begon de inmiddels derde douane controle, gelukkig konden de schoenen aanblijven deze keer.. Onze eerste kennismaking met een Amerikaan was toen deze op een aggresieve manier tegen mijn klasgenootje riep; 'Put the cellfone off!!!!' Put it off!!' Beetje opgefokt sfeertje daar dus. Maar verder geen problemen en ook de bagage was zo weer verenigd met zijn of haar eigenaars.
Eenmaal door de douane stonden de vertegenwoordigers van Eastern Michigan ons al hoopvol op te wachten om ons vervolgens een warme 'Welcome to the United States' knuffel te geven.
Daarna naar de parkeergarage en een zeer bizar bezoekje aan de parkeergarage waar echt zovéél echt dure mooie auto's staan. Bart; dit is 4x4 Walhalla! Ik durf te zeggen dat ong. 40-50 % een dikke 4x4 rijdt..Ook wel logisch, want Detroit en Michigan draaien voor een groot deel op de auto industrie; Chevrolet, Ford en Chrysler worden hier gemaakt.
Het was ongeveer 30 minuten naar de universiteit zelf en de voorstelling die ik had gemaakt was toch wel een beetje anders, de campus en de universiteit zitten nog wel in Ypsilanti zelf, ipv daarbuiten dus dat is wel positief. We werden naar onze kamer gebracht waar mij wederom een verrassing stond te wachten. Ik kreeg de sleutel en kwam een ongemeubileerd hokje van drie bij drie tegen, met daarnaast twee slaapkamers met twee bedden erin. Mijn medebewoners waren niet aanwezig, maar de koffers stonden er wel en twee hadden al uitgepakt. Aangezien ik eigenlijk wel benieuwd was, ben ik de labels gaan besneupen en tot de conclusie gekomen dat ik bij drie Mexicaanse bloemen zit. Hihi.
Daarna stond Polly, onze ophaler, erop dat we uit eten gingen want ze wilde ons trakteren, dus op naar een eetcafé. Het was voor ons overigens midden in de nacht, 2 uur dus best wel een apart idee... Na een halve pizza, had best al veel gekregen in het vliegtuig (of het lekker was is een ander verhaal..)da eindelijk op bed. Nog even kennisgemaakt met de Mexicaantjes en dat lijkt wel goed (behalve dat ze me midden in de nacht wakker maken en mijn lakens jatten, haha)
Vandaag eerst even met Daisy en Sander de omgeving bekennen en een bakje koffie halen. Daarna hadden we een hoop gedoe met formulieren invullen etc. Beetje saai, maar wel nodig. Daarna een soort kennismaking met onze buddy's (dat zijn Amerikaanse studenten die je hier wat laten zien van de campus en de stad) maar daar kwamen maar twee van de zeven opdagen. We maakten wel kennis met twee andere Amerikanen (met auto) die ons wel naar de shopping mall wilden brengen. Dikke prima. Ik heb nog nooit geweten dat er 8 man in een Ford Taunus passen... En twaalf in een 7 persoonsbusje.. De shopping mall is echt onvoorstelbaar groot! Supermarché in Frankrijk ik er niks bij! Vanuit daar eten in Wendy's, weer zo'n overheerlijke hamburger naar binnen gewerkt... Nu weer thuisgekomen, Daisy, Maries en Lara hebben lap tops meegenomen, dus daar maak ik nu even dankbaar gebruik van. Ga zo mijn bedje opzoeken, want beetje beetje ziekig. Last van de keel enzo. Dus de sinaasappeltjes zijn al weer volop ingeslagen! Nou luitjes, er staat een druk weekend voor de boeg; morgen van 8-8 en zondag van 9-1 snachts heb ik gehoord. Dat wordt een kennismaking iets, dus we zullen zien. De eerste indruk is ieder geval goed, er zijn alleen geen bergen. Dat is 4 uur rijden, dus komt nog wel!Ik kan even geen foto's plaatsen, want deze lap top heeft geen goede usb ingang ofzo. Volgende week meer bericht en hopelijk foto's!
Akkeliene
02 September 2006 - 11:16
Annette:
hé liene. ben blij voor je dat ales goed is gegaan. Was het vliegen wat je er van voor had gesteld? leuk dat je in ypsilanti centrum zit. nog bedankt voor je kaartje, en ja, dat doet ze goed hoor!!!!!!!
was erg verrast. hoop snel weer wat van je te horen/lezen en de groetjes van marten en nartuurlijk bram. liefs ikke -
02 September 2006 - 15:59
Murk:
Nou mooi man dat alles goed is gegaan. Maar volgens mij heb je alweer spijt dat je bent gegaan als ik je vertel dat heden te dage het Aldergeaster doarpfeest zijn hoogtepunt nadert!Vette shizzle jange -
02 September 2006 - 16:51
Eise:
Hee Akkel! Klinkt goed allemaal! Hoe is het weer? Jammer van de meubels maar dat zal wel goed komen! Ik ben super benieuwd naar de fotos. Ik had al wat van Lara gezien en dat zag er heel mooi uit. Veel plezier daar en geniet nog even van je vrije dagen! Laat het even weten als je een postadres hebt! Liefs Eise -
02 September 2006 - 17:21
Minko En Familie Leden:
he jir olles bolle he der noch een bietje ut te houren mast der even wat foto's van omgeving opsette met vriendelijke groeten minko he -
02 September 2006 - 17:48
Mem:
wat mooi dat alles goed gong is,bin benait wat ze voor die in petto ha in it weekend liefs mem heit -
03 September 2006 - 15:42
Lokke:
Ah fankuuh!!
Echt top ast Amerika al sa leuk fynst! Hoop dast moarn een echte echte ontgroening kreist mei alles er op en der oan, Ha ha ha. Bin beneid!! Gjin moarn terug nei us Grins ta. Moat ik ... ut Bernlef efkes de groetniz fan dy dwaan?? Enn jah Aldegea wie idd leuk!
Knuffel Lokke -
03 September 2006 - 18:46
Han En Baukje:
Hee Akkeliene,
We hoorden dat je die kant al op bent!! Leuk man.
Succes daar en maak er een onvergetelijke tijd van!!!!
Groetjes Han en Baukje -
03 September 2006 - 19:26
Bart&Mirjam:
Hee Akkeliene!
Fijn dat je een goede reis hebt gehad. ik ben wat aan zoeken gegaan naar foto's van jouw en je klasgenoten en toen kwam ik ook een site tegen, waar inderdaad foto's opstonden...ik zie dat je al in staking bent gegaan??? Nou nog veel plezier daar en de groetjes van Bart, Harold en Mirjam -
04 September 2006 - 10:12
Lisa:
heeej akkeliene!! moooi man dat je goed bent aangekomen en dat het tot nu toe leuk lijkt! enne, hebbie de sleuterhanger nog ontvangen? ;) veel plezier hè en ik hou de site in de gaten! liefs -
04 September 2006 - 18:59
Elske:
Hééééééééé!!
Je bent er, mooi zo!! Vliegen dus leuk? En moest je echt een keer je schoenen uit doen? Oké, je ziet er natuurlijk wel een beetje uit als een handlanger van B. Laden...
Zijn het nou vrouwelijke mexicanen? en waarom jatten ze je lakens? Nou hoop dat ze dat nog gaan afleren en dat je binnenkort op een stoel kunt zitten ipv op de vloer!
Kijk uit naar het verhaal over je introductie zaterdag en zondag!!!!Have Fun!!
Liefs
04 September 2006 - 19:00
Elske:
huh? Wat daar nou ineens allemaal in mijn opening staat?? Je site gaat zijn eigen leven leiden!! AAAAAH