Een maand hier - Reisverslag uit Ānand, India van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu Een maand hier - Reisverslag uit Ānand, India van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu

Een maand hier

Door: Akkeliene

Blijf op de hoogte en volg Akkeliene

02 November 2009 | India, Ānand

Hallo allemaal!
De eerste maand is voorbij en dat betekend ook gelijk dat alles zo langzamerhand wat normaler begint te worden, voor zover dat dan mogelijk is in India. Ik heb ondertussen een trip gemaakt van 1600 km niet alleen door Gujarat (de staat waarin ik woon) maar ook door Rajasthan. Het afleggen van de kilometers gaat hier wel op een ander tempo, want ik heb maar liefst 40 uren in de bus gezeten, inclusief 3 nachten. In die week ben ik een weekend naar Jaisalmer geweest waar ik twee dagen op de kameel door de woestijn heb getrokken met een groepje internationalen uit de stad. Het was een hele belevenis, want we gingen ’s nachts ook in de buitenlucht slapen onder de schitterende heldere sterrenhemel. Ali baba de kamelenman wou nog wel een nachtelijke privé safari met me maken, maar dat heb ik maar vriendelijk afgeslagen ;-). Overdag was het valzelfsprekend zo’n 40 graden, maar ’s nachts koelde het wel erg af. Jaisalmer ligt ook maar zo’n 90 km van Pakistan vandaan, dus het is echt een hele andere omgeving. Veel zand vooral, zie de foto’s.
Na het woestijn tripje in de bus op weg naar Pratapgarh waar we voor het werk naartoe moesten. De reden van dit bezoek is me nog geheel onduidelijk, maar daar aangekomen zijn we twee dagen met een Jeep door de bush rondgeleid. Ik vond het allemaal wel prima. Ze deden alsof ze het heel druk hadden met ons, maar volgens mij vonden ze het gewoon interessant om twee Europeanen op bezoek te hebben. Toen ik de bus in dat dorp uitstapte, kwamen er ongeveer 100 man om ons heen staan en het enige wat ze doen is je een beetje dom aanstaren. Heel apart. Ik zat laatst in de trein en er zat een man tegenover me, en die heeft me gewoon een uur lang strak in m’n gezicht aangekeken. Dat zijn echt dingen die niet wennen...
Maar goed, na dat uitstapje terug gegaan naar Anand waar ik visite kreeg van een Amerikaanse vriendin die heel toevallig aan het rondreizen was in de staat. Chelsey was de enige Amerikaan waar ik nog wel eens mee omging in Michigan, zo ben ik ook met haar mee geweest naar haar huis met Thanksgiving, dus het was wel een leuke verrassing om haar weer eens te zien na zoveel jaren. In dat weekend met haar op m’n gloedjenieuwe scooter Anand verkend en tot de conclusie gekomen dat hier echt niks, maar dan ook niks te beleven valt. Dat is dan ook wel jammer. Ik had gehoopt op een zwembad of een bioscoop of iets dergelijks, zodat ik hier in de avonden ook eens iets kon ondernemen maar dat zit er helaas niet in. Ze wilde me wel trakteren op de nagelstudio, dus voor het eerst (en denk ook het laatst) in mn leven m’n nagels laten lakken ;-)
Op de stage werd me vorige week verteld dat ze eigenlijk toch heel iets anders in gedachten hadden voor mij, dus dat was ook wel even een dikke tegenvaller. De mensen zijn hier gewoon niet duidelijk. Als ze nou in de eerste week hadden verteld wat ze precies wilden weten, dan had ik me niet een maand bezig gehouden met een ander onderzoek denk ik dan. Dus nu ben ik aan de slag gegaan met iets anders, wat eigenlijk best saai is omdat het allemaal statistiek verzamelen is en omdat de helft van de data niet op internet te vinden valt. Maar als ik dat klaar heb, kan ik er waarschijnlijk m’n eigen draai aan geven.
Afgelopen weekend ben ik alleen vrijdagavond naar een feestje in de stad geweest en daarna twee dagen ziek op bed gelegen, de eerste keer dat het eten echt verkeerd is gevallen tot nu toe. Ik heb wel voor een maand een alcohol vergunning waarin ik maar liefst 60 flesjes bier kan halen! Maar aangezien dat snel genoeg bekend was in de stad zit ik al weer aan mn limiet voor deze week. Wat een onzin.
Vanaf nu wil ik wel elk weekend iets leuks op het programma hebben staan, want anders is het hier wel saai om hier zo lang te zitten. Op een gegeven moment is er toch weer de routine in alle dingen die je doet en dan is het wel een opgave om je altijd alleen te vermaken.
Nu hou ik er mee op, ik wil nog wel even melden dat ik een super enge grote slang op 1 meter afstand gespot heb (hier wonen namelijk ook dodelijke cobra’s dus dat was wel eng) en dat de mensen hier in de berm zitten te poepen!
xxx Akkeliene

• 02 November 2009 - 12:25

Dyneke & Klaas:

Hey Akkeliene!

Joepie ik heb de eerste krabbel!
    Leuk weer wat van je te horen, zat namelijk net te denken hoe het met je zou zijn :)
    Veel plezier nog (hoop ik voor je)!

Kus Dyneke

ps. die indiaase kledij staat je heel leuk!

• 02 November 2009 - 12:29

Dyneke & Klaas:

Hoorde net op de radio dat er in India een man is die Axe aanklaagt, omdat het axe-effect uit de reclame bij hem niet werkt... misschien die ali baba kamelenman van jou?? :D

• 02 November 2009 - 13:16

Annette&marten+kids:

he meid...!!
    wauw wat een verhaal weer.
    superleuk zo'n kamelenriesje door de woestijn. inderdaad een beetje jammer van je project. heb je nu echt een maand helemaal voor nix iets gedaan? wat was eer aan de hand met je 'oude' brommer?
    hier alles goed. nog veel plezier ( ook met de alcohol) en zie al weer uit naar je volgende verslag.
    dikke tût annette en de rest van het gezinnentje....

• 02 November 2009 - 13:54

José:

He Akkeliene,

Gave foto's allemaal :) weer helemaal op adventure zie ik wel!!
    enne, ik sluit me bij Dyneke aan dat die kleding je wel staat :D

Veel plezier en succes nog deze reis!!

oh ja.... ben ook zwanger :D ben je daar ook weer ff van op de hoogte 14 weken nu!!

José

• 02 November 2009 - 14:21

Corien:

Hey Chickie!!

• 02 November 2009 - 14:26

Corien:

Hey Chickie!!
    Nog maar een keer proberen hiervoor ging verkeerd :S..!
    Maar wat een leuke verhalen!!
    Mooi dat je er zoveel beleefd en dat je het leuk hebt!!
    Wel jammer dat je nu ineens iets anders moet doen :(..
    Maar hoop toch dat je het leuk blijft vinden allemaal!!

Thnx voor je berichtje op mijn verjaardag vond ik echt super LEUK!!!! =)..
    Ik heb je zelf ook nog een paar keer een berichtje gestuurd, maar krijg niks terug dus weet niet of je die wel ontvangt..?
    Ik probeer je binnen kort wel eens te bellen, misschien dat dat lukt :)!!

Hey Meid heeeeel veel fun nog daar!!
    Kijk weer uit naar je volgende verhaal..

Dikke tuuut en Kroep ut Fryslan!!

P.S.
    Nice foto's en kleren haha!!

• 02 November 2009 - 15:22

Rico :

Hai Akkeliene,
    Als je Goa in je planning hebt,kun je mij contacten.Ik woon in Goa
    00919960321088

• 02 November 2009 - 18:17

Lara:

hahah het moet wel een vrij gevoel zijn dat als je nodig moet, je gewoon lekker langs de weg kunt poepen. ideaal. zouden ze hier ook eens in moeten voeren.

wel balen dat je ziek bent geweest, maar ook dat hoort er allemaal bij. Op de foto's zie je er in elk geval erg goed en gezond uit!! die foto's zijn wel echt fantastisch hoor! wel jammer dat er in jouw omgeving niet veel te beleven valt...maar inderdaad zoveel mogelijk de weekenden benutten!

nou meid ik schrijf je wel even beter over de mail, of met skype!
    goed om in ieder geval wat beeldmateriaal te hebben!
    xx

• 02 November 2009 - 18:46

Joke Woest:

ben ,tot nu toe bij , en heb alle foto's bekeken, je ziet er prachtig uit!!
    en je verhalen zijn, geweldig, ik kijk naar de volgende uit! als ernie eindelijk gaat zitten, laat ik het meteen lezen .
    x joke

• 02 November 2009 - 19:12

Bart:

Bermpoepen, da's weer 'ns wat anders dan een bermbom.

• 03 November 2009 - 09:40

Harma:

Gaaf! En je ziet er ook echt heel goed uit, kleding staat je hardstikke goed :-D

Dikke smok!

• 03 November 2009 - 14:17

AIESEC Wageningen:

Hee Akkeliene!

Leuk om weer wat van je te horen! Mooie foto's zeg.. heel goed dat je ook wat reizen aan het maken bent! :)

Wel even balen van je onderzoek, maar wie weet kun je binnenkort inderdaad je eigen draai eraan geven.

In ieder geval heel veel succes en plezier gewenst!! :) Je weet ons te vinden wanneer je hulp nodig hebt bij het een en ander!

Groetjes, Karen

• 04 November 2009 - 20:24

Liana:

Hallo Akkeliene,
    Een alcoholvergunning, haha, ik drink ze hier in Spanje wel voor je op.
    Je ziet er trouwens goed uit en de gelakte nagels passen prima bij je kleding.
    Sterkte met je nieuwe "functie", je overleeft het wel.
    Groetjes, ik heb weer genoten van je verhaal.

• 05 November 2009 - 17:51

Susanna:

Hey akke, je leeft nog! Goh wat heb ik jou lang niet gezien! Sjaan vertelde van je site (zelfde als die van amerika, maar ja had ik niet aan gedacht) Aangezien je het toch zo druk hebt in dat levendige dorp kunnen we binnenkort vast wel een keer skypen ;)
    dikke lebber (hihi)
    suus

• 06 November 2009 - 16:11

Elske:

He lief,
    Wat een verhaal weer! Jammer van alle onduidelijheid en de saaiheid in je dorp. Misschien kun je een eigen boerderij beginnen? Beetje koeien beschilderen, hardstikke leuk!

Die starende mensen zijn echt om gek van te worden! Maar het probleem is dat het voor hen redelijk normaal is. Denk ik. Jammer dan! Jaloers dat je in Jaisalmer was!! Dat is toch de roze stad? Schijnt zo sprookjesachtig te zijn... Hmm, nou ondanks de gekkigheid en viezigheid is het toch een bijzonder land om te vertoefen! Geniet er maar van. Hier is het nog steeds dramatisch regenachtig en koud. BRRR!
    Knuffel!!

• 06 November 2009 - 16:14

Verbaasde Elske:

En wat de hell is dat met die vergunning voor biertjes?? Hebben ze je helemaal nagetrokken en geconcludeerd dat je een gevaar bent voor India als je vrij mag drinken?
    Dan geef ik ze wel gelijk trouwens.

• 09 November 2009 - 12:42

Joyce:

Hee Akkenliene,
    Wat is dat met je project? Niet helemaal zoals je zelf had verwacht? Hopelijk geniet je wel van alle andere ervaringen.

Groetjes

• 11 November 2009 - 11:31

Piet En Jose Zevenaa:

goh meid wat een avontuur echt oriëntaals.
    we wensen je nog veel mooie dagen en spannende avonturen. groetjes uit zevenaar HOU JE HAAKS

• 13 November 2009 - 19:51

Klaske:

Hey liene fankuuh!

Super gaaf lijkt me dat, 2 dagen met zo'n kameel door de woestijn hobbelen.. Heeft ook wel wat om zo onder de sterrenhemel te slapen! Jammer dat er voor de rest weinig te beleven is.. Hopelijk vermaak je je toch nog een beetje! Veel succes met je onderzoek!!

leafs klaske

• 15 November 2009 - 13:25

Lokke:

Ah skotsjuuh! Leuk tripje gemaakt! Veel onuitspreekbare plaatsen.. Maar je kameel was wel super vet! Ha ha.

Hoop dat je project goed van de grond komt! Enn je al een planning voor in het weekend?

Pas op voor slangen en ali baba's ;)

Dikke kus! Btw kreist ek de groetjes fan heit en memke (se moesten erg laitsje om dyn hippe klean.. :p

• 16 November 2009 - 12:32

Siebrich:

Hee Akkeliene!!

Wat een leuke verhalen en vette foto's!! Hah die zijn echt cool! ;) Klinkt echt super al die tochten die je hebt gemaakt!
    Jammer dat je stage een beetje tegenvalt.. hoop dat je daar toch nog iets leuks van kan maken :)
    Heb je al wel weer in een bed geslapen? Heel veel plezier nog in elk geval!

Houden je site in de gaten!

LiefS! XX

• 22 November 2009 - 16:18

Eric En Amanda:

Hey Akke,
    Zo te lezen begin je al aardig je draai te vinden daar.

Veel plezier de komende tijd.

Eric y Amanda