Als je haar maar goed zit!
Blijf op de hoogte en volg Akkeliene
09 September 2006 | Verenigde Staten, Ypsilanti
Het was me het weekje wel! Maandag verloor ik mijn sleutels van de kamer. Ik vroeg aan de medewerkers van de flat hoe ik dit moest oplossen, waarop ze me doodleuk antwoorde dat het me 120 of 80 $ ging kosten, tenzij ik ze binnen 72 uur terugvond. Dus ik zoeken als een gek, maar ze waren spoorloos verdwenen. De s'avonds hadden we een bijeenkomst op de gang, waarbij we ons moesten voorstellen. Ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om te vertellen dat ik mijn sleutels kwijt was en daarop antwoorde een verdieping genoot (?) dat hij ze had gevonden!! Joepie!
Daarop werden ons de regels verteld. Een enorm dik autoritair wijf vertelde ons dat we de stoelen, die we vorige week hadden weten te bemachtigen uit een afgelegen hokje hier op de verdieping, moesten terugbrengen. Ik ging nog even met het gedrocht in discussie maar ze wilde van niks weten. Echt zo'n meisje dat haar hele leven geplaagd is (omdat ze 250 kg weegt) en nu het leuk vind om baasje te spelen.. GRRRRR!! Ik heb deze week weer een kratje bij het vuil weten te bemachtigen, huppakkee tafel erbij..
Verder heb ik nog helemaal geen les gehad deze week, want het merendeel van de docenten zijn aan het staken omdat ze meer salaris willen. We moesten nog van alles regelen m.b.t. tot het geld en de verzekering enzo, dat is bijna allemaal gelukt. Woensdag ben ik met Lara Ypsilanti gaan verkennen en zijn we bij de Huron River uitgekomen. Leuk hoor!
Donderdag weer vrij en het leek mij wel leuk om naar Ann Arbor (nabijgelegen plaatsje) te gaan en een kano te huren om als een echte beverhuiden verkopende indiaan de Huron rivier te gaan verkennen. Ik had de buks al klaar.... Na een zweterig busritje (het is hier zo´n 27 graden) kwamen we aan bij de rivier om tot de conclusie te komen dat het kano seizoen alleen in de weekenden nog open is... Dus hebben we een fikse wandeling gemaakt, wat ook erg leuk was.
Gisteravond met mijn Mexicaanse huisgenootjes in de auto (Dodge 4x4 ENORM groot ding) van een andere Mexicaan naar de supermarkt hier. Daar hadden ze een speciale studenten avond, en ik moest nog sportschoenen hebben dus dat kwam goed uit. De Mexicaan, Adam, stelde ons voor om vanavond naar een casino in Canada te gaan, waar ik in eerste instantie wel voor in was. Echter, toen ik mijn gezonde verstand ging gebruiken vond ik het best wel een gek idee dat ik met de eerste de beste kerel naar Canada ging rijden (ook al waren me met 5 meisjes)en mijn vrouwelijke intuìtie zei dat dat niet zo´n heel strak plan was. Ik legde het later voor aan mijn huisgenootjes en die vonden hetzelfde. We moeten hem eerst maar even wat beter leren kennen lijkt mij.
Vandaag beetje een baaldag, ik zou mijn 4e termijn gingen betalen met mijn pinpas. Eenmaal voor de pin staande kwam ik tot de vervelende conclusie dat mijn pinpas uit het hoesje mistte. (het gaat 5 jaar in Nederland goed, en ik verlies hem hier de eerste week in Amerika, way to go!) Het is ook nog zo dat je niet in elke winkel de pincode nodig hebt, dus ik heb hem meteen geblokkeerd. Hopelijk is hij niet in verkeerde handen gekomen, zodat mijn bankrekening intact is gebleven. Ik kon niet naar de bank bellen, want die was vanwege het tijdsverschil gesloten. Ik dacht dat ie morgen misschien tot 1 uur open was, dus dan moet ik even om een uur of 6 van bed om te bellen. We zullen zien. Zonet heb ik even een `total work out` gedaan, er staat namelijk een super de luxe sporthal naast mijn flat. Daar mag ik gratis gebruik van maken. Misschien kom ik nog een knappe fitness leraar tegen ;-)
Ik ga straks waarschijnlijk nog even naar een feestje hier op de campus. Morgen hopelijk wel de kano in en s´avonds een verjaardagsfeestje van een Indier.
Ik vind het erg leuk om alle berichtjes van jullie te lezen! Ga zo door en tot het volgende berichtje!! Dikke tút, Akkeliene
09 September 2006 - 02:09
United States
Kaartjes zijn uiteraard welkom!! ;-) -
09 September 2006 - 08:10
Annette:
hier ben ik weer als trouwe lezer!!! wat balen van je pin. hopelijk gaat het goed komen. als ik iets moet regelen zeg je het maar. dus nog geen nieuwe meubels, k.u.t. hoor en want een lomp mens. maar hoor ook leuke dingen en ik ben erg blij dat je het er ook naar je zin hebt. we horen hopelijk snel weer van je leuke verhalen te genieten. veel liefs van annete, marten en bram -
09 September 2006 - 08:50
Josine:
Wat een verhalen!Lucht vast op om dit berichtje te plaatsen, en iedereen vanuit NL die meebaalt en meeleeft! Op zich wel cool dat je nog ff vrij bent, kun je mooi de omgeving verkennen. En naar Canada tsja... Heel verstandige keuze!! Ciao -
09 September 2006 - 09:22
Elske:
He schat!
Balen van de kwijtgeraakte spullen en de dikke mevrouw die meubels steelt, maar je lijkt het allemaal heel leuk te vinden, en straalt op de foto's!! Goed zo!! en lekker dat het daar nog zo warm is. Overigens is het hier vandaag ook wel ok.
Veel plezier nog en keep writing! -
10 September 2006 - 12:33
Dinie:
He Girl!!
Leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt.Geweldig zeg dat je nog even de tijd hebt om in de omgeving rond te crossen hoop dat je dit weekend kunt gaan varen tenslotte is dit iets wat je vorig jaar in Belgie ook al wilde geloof ik dus grijp je kans en verzuip niet he. he we zullen weer uitkijken naar ja volgende avonturen en hopen dat alles word opgelost met betrekking tot je pin pas vast wel. Oant oare keer groetnis Fan sietse dinie en renso -
10 September 2006 - 17:22
Cisca (moeder Van Marlies):
hoi Akkeliene
Ik las op je weblog dat je je bankpas kwijt was. Ik weet niet bij welke bank je bent, maar je kunt Interhelp dag en nacht bellen als je pas weg is. Het nummer is 0499-499112. Veel succes ermee! -
10 September 2006 - 19:38
Minke:
Zeg, leg mij es uit wat de titel van dit bericht met de inhoud te maken heeft Akkelieeniee! :) -
11 September 2006 - 08:00
Anneke:
Hé Akkeliene!! I am really vet ashamed.... Ik hie die net meer belle, dikke sorry! Ik skamje mie dea... Maar doe sjochst er hiel happy út op de foto's! Moaie universiteit of net? Leuke ferhalen! Hjir ek alles goed, begjin no ek wat mei de foarbereidingen fan de reis, hiel spannend! Dikke tút! -
11 September 2006 - 08:01
Anneke:
11 September 2006 - 08:41
Jeannette:
nou nou, wat een avonturen maar weer. Maar wel echt leuk allemaal! Je moet toch een beetje spanning hebben of niet? Hoop dat alles goed komt met je pinpas en je kunt binnenkort een brief van me ontvangen, dus houd je brievenbus in de gaten! -
11 September 2006 - 09:12
Dyneke:
Hey Poepie,
Je bent weer lekker bezig lees ik wel! Way to go girl!
Ik ben benieuwd als je terugkomt, krijgen we een super strak afgewerkte Liene terug, of je komt helemaal niet als je zo`n fitness mannetje aan de haak slaat :(
Heb je trouwens al een lekker jonkje ingepakt? Met de bruiloft was je al lekker bezig... we hoorden op de film een heel interessant gesprekje met Douwe... de cameraman ;)
Als je het leuk vind wil ik je wel een paar foto`s mailen, laat het maar ff weten.
Ben benieuwd naar je volgende verhaaltjes!!!
Kus Dyneke
11 September 2006 - 12:55
Joost En Gretha:
Volgens ons vermaak jij daar prima in het land van BUSH(grapje).Uit de foto's kun je opmaken dat er alle nationaliteieten vertegenwoordigd zijn.Erg leuk om je verhalen te lezen en is het gelukt om de bankrekening te blokkeren?Veel plezier en we hopen nog eens wat van je horen of lezen.
Groeten Gretha en Joost. -
11 September 2006 - 20:26
JanP.:
Als mijn pas maar goed zit ipv... -
12 September 2006 - 03:09
Marjolein:
Relaxed dat jullie nog steeds geen les hebben, dat betekent dus meer vrije tijd om Amerika te verkennen. Heb je ook al wat Amerikaanse mensen leren kennen? En doen ze dan bij jullie ook 'de hand' om aan te wijzen uit welk deel van Michigan ze komen? Echt zooo irritant!
We zien jullie denk ik binnenkort wel, want dan moet CMU tegen EMU footballen.
Liefs, Marjolein -
12 September 2006 - 16:38
Klaaske:
Hey liene!!
Gaat daar goed, zo te zien!! Echt heel leuk om even te horen wat je daar zoal beleeft!! -
12 September 2006 - 17:23
Susanna:
nou nou, het gaat maar goed daar. Ik moet niks zeggen natuurlijk :) maar goed, hebben ze daar geen ikea ofzo, anders heb je straks een kont in de vorm van een bierkrat! of je gaat gewoon naar de kamer van dat dikke kreng en jat haar meubels. o nee, doe ook maar niet, anders krijg je misschien wel een enkeltje naar huis aangeboden. Fijn trouwens dat er een fitness is, aan de foto te zien zijn de hamburgers nog niet aangeslagen, houden zo!
nou dikke lebber suus