Nieuws uit Råda! - Reisverslag uit Råda, Zweden van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu Nieuws uit Råda! - Reisverslag uit Råda, Zweden van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu

Nieuws uit Råda!

Blijf op de hoogte en volg Akkeliene

20 Juli 2007 | Zweden, Råda

Hoi allemaal!
Het is alweer de hoogste tijd voor een berichtje vanuit Zweden, want ik zit hier alweer dik drie weken. Over het algemeen valt het me hier flink tegen. In eerste instantie was de afspraak dat Jeannette en ik de outdooractiviteiten gingen leiden, maar het enige wat we hier eigenlijk doen is de mountainbike tocht (40 km) twee keer in de week gidsen. Verder moet ik met busjes mensen naar en van de opstapplaatsen van de kano tocht brengen en de rest van de tijd doen we hier camping klusjes. Zo hebben we bijvoorbeeld in de eerste week alleen maar deuren geschuurd en geverfd. Dat was echt saai. Verder heb je 1 dag in de week schoonmaakdag, dus dan loop je de hele dag wc's te poetsen en moet je koken voor al het personeel.
Ook qua communicatie gaat het hier niet echt soepel en alles is vrij chaotisch geregeld. Maar goed, het is nu eenmaal zo. Jeannette en ik hebben ook al hele leuke dingen ondernomen zoals uitstapjes naar Karlstad (90 km zuidelijk van Råda) en we zijn een weekend naar Uppsala geweest. Dat is de studentenstad van Zweden en zo'n 300 km oostelijk. We hebben 1 nacht gekampeerd en de zaterdag zijn we ruig op stap geweest en hebben we geslapen in een hostel. Zondag kregen we een lekke band met de Daihatsu, tot onze grote verbazing was de reserveband een maat groter... Toen hebben we er een soort schuim in gespoten en daarna heeft ie ons toch nog naar de camping gebracht. Jeannette en ik waren ook zo slim om de benzine te vergeten, dus toen hebben we een hele tijd bergafwaarts geen gas gegeven en op deze manier toch nog een benzine station bereikt! Er ging dan ook 35 liter in de tank haha. We zijn nog hopeloos verdwaald met de auto in het bos toen we elanden wilden spotten, maar toen hadden we gelukkig wel een volle tank en liep het ook goed af. Vanaf nu aan hebben we dan ook standaard een kompas en een dikke jas in de auto, dus ook daar hebben we weer van geleerd. De natuur is hier erg mooi, ik heb elanden, kraanvogels, bevers en een vos van heel dichtbij gespot. Morgen is het doel om 180 km te skeeleren, kijken of dat lukt. Voor de Veenhoop gangers; veel plezier, en tot snel!!!
Groeten,
Akkeliene

• 21 Juli 2007 - 12:34

Bart/mirjam/harold:

Hee hallo Akkeliene,
    leuk weer even een berichtje van je te lezen.
    Veel succes morgen met je skeelertocht!
    Groetjes!!!

• 23 Juli 2007 - 10:55

Joop:

Hee sportiefeling, 180 km skeeleren is dat te vergelijken met een weekendje Veenhoop of is de Veenhoop toch zwaarder!
    Lokke heeft de pols gekneusd dat is wel jammer en voor de rest was het super.
    De vakantieverhalen krijg je nog wel eens te horen onder het genot van een drankje,want die maak ik niet openbaar op je site.:P
    Veel succes de komende tijd en je moet nog maar ff doorbijten, jammer dat het zo tegenvalt.

tut Joop

• 24 Juli 2007 - 18:38

Suusje:

hoi meiden, zijn jullie eindelijk ontsnapt aan die slavendrijvers? nu lekker op reis he tot snel! dikke tuuuuuut haha