Put your hands up for Detroit! NOT a lovely city! - Reisverslag uit Ypsilanti, Verenigde Staten van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu Put your hands up for Detroit! NOT a lovely city! - Reisverslag uit Ypsilanti, Verenigde Staten van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu

Put your hands up for Detroit! NOT a lovely city!

Blijf op de hoogte en volg Akkeliene

02 Oktober 2006 | Verenigde Staten, Ypsilanti

Hallo!
Hier dan weer het wekelijkse verhaaltje! Door de week weer gewoon bezig geweest met de studie, had vrijdag mijn eerste twee 'exams' dus er moest wel even wat geleerd worden. Best irritant want ik moet hier allemaal kleine onzin dingen maken en inleveren, terwijl ik in Groningen vaker gewoon een paar dagen bezig ben met een essay ofzo en dan ben je er weer voor een paar weken vanaf. En natuurlijk wat leren in de toetsmaand. Maar goed, vrijdag heb ik dus een soort herbeleleving van de vierde klas gehad. De toetsjes waren een eitje en ik kon zooo goed spieken. ;-) (niet dat ik dat doe natuurlijk...)
Het weekend was weer wonderbaarlijk. Vrijdag ben ik met mijn Mexicaanse huisgenootjes naar een heuse Spaanse fiesta geweest. De Nederlanders gingen naar een discotheek in Ypsilanti, maar nadat ik die keer zo autoritair was geweigerd kan ik dat dan niet vergeten en weiger ik eigenlijk om daar ooit een stap binnen te zetten. Het was ook wel een beetje een ordinaire hoeren tent geweest met van die danskooien enzo, dus daar voel ik me waarschijnlijk toch niet zo thuis.. :-)
Het spaanse feest was supergezellig, weer nieuwe contacten gemaakt en me prima vermaakt. Om 4 uur kwamen mijn grote vrienden politie bromsnor en zijn #**^%~ collega het feestje verstieren want iedereen moest naar huis, waarna we dankbaar vertrokken naar een andere locatie waar de laatste uurtjes werden doorgebracht om vervolgens met een voldaan gevoel het bedje op te zoeken.
Zaterdag natuurlijk even lekker uitgeslapen (ik heb me voorgenomen om in het weekend helemaal niks te doen voor school). Voor de zaterdagavond stond een excursie naar een baseball (honkbal) game in Detroit gepland. De Detroit Tigers staan namelijk weer voor het eerst in 20 jaar in de play offs, dus iedereen is er vrij enthiousiast over en de kaartverkoop stijgt. Er waren 40.000 bezoekers en ook al snapte ik niks van de puntentelling was het best eens leuk om mee te maken.
Vandaag -zondag- ben ik weer naar Detroit geweest. Een jongen die deze uitwisseling tien jaar geleden had gedaan is hier namelijk getrouwd en blijven wonen. Hij bood ons aan om eens een tripje te maken, wat erg aardig was. Detroit is echt heel crimineel, ik vind het erg fascinerend om de kogelgaten in de ruiten te zien! Ook hoorden we een schietpartij toen we s'avonds terugreden, erg spectaculair allemaal. Er werd nog ergens iemand gearresteerd met 8 politie auto's en een altijd aanwezig machtsvertoon. In 2004 werden er 385 mensen vermoord in Detroit.. 90% van Detroit is zwart en veel mensen zijn arm. De economie draait dramatisch terug en het industrie gebied ziet er verlaten en vervallen uit. Alle ruiten zijn ingeschoten of gegooid en veel huizen zijn verlaten, afgebrand of dichtgespijkerd. Echt oostblok achtig. Veel mensen trekken dan ook weg naar andere staten, Michigan draait namelijk voor een enorm groot deel op de auto industrie, en de hoofd kantoren van Ford, General Motors en DaimlerChrysler zitten gevestigd in Detroit. De auto productie verplaatst het werk naar lage lonenlanden en de merken hebben te kampen met grote concurrentie van de Japanners Nissan, Toyote etc. De binnenstad van Detroit ziet er echter wel goed uit en aan de andere kant van de Detroit River kon je Canada zien liggen. Even wat door de binnenstad gelopen en in een Mexicaans restaurant gegeten(Kaktus, best lekker!), daarna weer op naar Ypsilanti. (waar trouwens in augustus ook nog twee mensen zijn doodgeschoten vanuit een auto) Wild wild west! En nog een dode wasbeer gezien!
En zo kwam er weer een einde aan een veelbewogen weekje in Michigan!
Tot snel!
Akkeliene

• 02 Oktober 2006 - 06:38

Jeannette:

Hey Akkeliene! Vet mooi man, jammer dat er geen oorlogsfoto's van de kogelgaten zijn. Verder wel weer lache verhaal! Ik mail je!
    kus

• 02 Oktober 2006 - 13:13

Oene:

ik sjoch et wol wer do fermakkest die best der.. no mooisa.de heu

• 02 Oktober 2006 - 14:38

Elske:

Wat griezelig man! Wel vaag dat er zo'n stad (steden waarschijnlijk) bestaat in zo'n rijk land als de VS. Wel goed om dat ook eens te zien. Feestjes zien er goed uit! Kun je een beetje lachen met de mexicaantjes? en heb je veel contact met de andere Nederlanders?

In Adam alles naar wens. Heb net een introductieweekend achter de rug en dat was zeer geslaagd. Veel mensen beter leren kennen en ontzettend gelachen. Zijn wel wat ontwikkelingen op relatie vlak die je nog moet weten, maar daar mail ik je in de loop van de week over! don't worry!

Hele fijne studie weekk gewenst! Ik ga ook weer eens aan de slag! Moet een openbare plek vinden in Amsterdam waar ik nog nooit geweest ben (niet zo moeilijk dus) waar ik mensen kan gaan observeren... opdrachten voor school zijn dus best ok! We zitten trouwens nog steeds allemaal te wachten op ene hint over hetgene wat er gaan gebeuren maar nog geheim is.....

Doegies schat!

• 02 Oktober 2006 - 15:00

Minke:

Had ik nou net dezelfde titel in mn hoofd voor MIJN verhaaltje over Detroit...haha. Even wat anders verzinnen dus, ken jij niet nog een liedje over Detroit? :)

• 02 Oktober 2006 - 17:56

José:

He Liene!! wou even kwijt dat je er super uit ziet op de foto's!! goed teken dacht ik zo, echt gave dingen die je allemaal ziet daar! Eminem niet tegen gekomen in "the nog so lovely city"????

xxxxx José!!

• 02 Oktober 2006 - 20:16

Eise:

Woo mooie fotos! Vooral die baseball game! Jammer van het incident met bromsnor.. Wel heeel herkenbaar trouwens!

• 03 Oktober 2006 - 11:09

Annette:

hoi zusie!!!!!!!!
    had je je kogelvrijvest wel aan daar in detroit???? is daar zoals ik heb begrepen geen overbodige luxe. dat zijn toch maar ff coole uitstapjes. werderom een leuk verhaal ( ben bijna nix anders gewend) en ben nu al weer benieuwd naar je volgende belevenissen. groet van marten en mij nartuurlijk en een protte tûtsjes van bram!!!

• 04 Oktober 2006 - 18:23

Bart:

Jättefina bilder! Jag var verkligen ledsen att jag inte kunde komma, men tyvärr behöver jag hellre en kiropraktor än en korfballstränare just nu! Jag (och Petri) ser verkligen fram emot vår nästa träff på ostkällaren, yummy...

en zo is het maar net.

• 04 Oktober 2006 - 19:26

Akkeliene:

Ontzettend mooi afbeeldingen! Ik was echt verdrietig dat ik niet kon komen, maar helaas nodig hebben ik liever een chiropractor dan een korfballstränare nú, precies op dit moment! Ik (en Petri) ziet echt vooruit tegen ons volgend afspraakje op de Oostkelder, yummy...

• 05 Oktober 2006 - 11:20

Fiets Maat:

Heej Akkeliene!
    Leuke verhalen en ook mooie foto's. Ik hou je website in de gaten.. Laters

• 06 Oktober 2006 - 07:22

Ingrid:

He Akkeliene!
    Ik kreeg je site via Jose.. echt gaaf wat je allemaal doet! Succes daar en geniet er van!

Kus Ingrid

• 06 Oktober 2006 - 17:17

Brennie:

hee akkeliene!
    hmm barre verhaaln ja! dan liever een woonboot in grunn die je niet warm kan krijgen (incl kuthond)? ;)
    Hier alles prima! heb alleen t idee dat sinds t oktober is, de lucht heeft bedacht dat het dan maar ineens kutweer moet zijn! het regent hier en het is niet meer warm en ik mis de zon! haha! alles super hier, studie, surfvereniging, har, annemoon, loes, gezellig!
    tot gauw honnie!
    liefs bren

• 06 Oktober 2006 - 20:20

Josine:

Wat zie je er gout uit, idd;) Haha! Heb je gesjopt ofzo? Ook al problemen met de Amerikaanse bromsnorren lees ik? Kiek maar uut!
    Weerbericht NL: Raad eens, het is ongeveer 6 oktober nu? Tis dus zo guuuurrrrr; koud, regen en wind. Mis je NL, behalve de vet leuke mensen natuurlijk, (!!) al? Ciao

• 10 Oktober 2006 - 09:42

Elske:

Is klaar voor een nieuw verhaal!!!

• 22 Oktober 2006 - 14:32

Dyneke:

Hey Liene, Detroit is nog nix vergeleken met de getto van Deventer ;)
    Ruzie met de buurvrouw van een flat verderop die haar middelvinger naar ons opsteekt en staat te schreeuwen. En dat wel omdat ik heel netjes naar het balkon ging om een dikke boer te laten. Ik geloof dat de buurvrouw er niet helemaal mee eens was. Maar zij stond gister een wasmachine en een bankstel van 3 hoog naar beneden te gooien, wat ik dan weer niet zo netjes vond.
    Maar ik ben niet bang dat ik overhoop geschoten word, dat dan weer wel.
    Kus Dyneke