I love maïs!!!!
Blijf op de hoogte en volg Akkeliene
11 Oktober 2006 | Verenigde Staten, Ypsilanti
Vrijdagavond hadden we een verjaardagsfeestje en daarna zijn we alsnog vertrokken naar de club die ik in de eerste instantie boycotte.(en dat zal ik na deze ervaring ook vrolijk hervatten) Bij aankomst werden er enorme kruizen op onze handen gezet, zodat je geen toegang hebt tot de verderfelijke drank en nicotine (als je een sigaret opsteekt wil de beveiliging, die alom present is, je paspoort zien) Bovendien moesten we 10$ entree betalen, waarop ik vriendelijk antwoorde dat we bereid waren om 5$ te dokken en dat ze anders helemaal geen klanten meer aan ons hadden. Aarzelend stemde het meisje toe. (De prijs voor 21+ is namelijk ook 5$, maar aangezien wij geen drank mogen kopen proberen ze op een andere manier je geld af te troggelen.) Eenmaal in de club aangekomen, was ik verbijsterd door het hoge sletten gehalte. Op een gegeven moment werd er dan ook nog een spectaculaire danswedstrijd georganiseerd om er nog een schepje boven op te doen. Je kon 100$ winnen als je voor het publiek danste en deze meiden schroomden niet om de broek even naar beneden te trekken... Bij wie het publiek het meest tekeer ging, ging de prijs. Ik vond het wel lachen want het waren ook niet moeders mooisten, en vertelde het meisje dat ik het een geweldige show van haar vond, waarbij ze dacht dat ik het meende en innemend 'thanks' antwoorde. Haha, ik heb er nog wel even een over nagedacht om ook het podium op te springen en een enorme lompe klompendans te doen, maar Amerikanen hebben geen tot weinig gevoel voor sarcastische acties dus heb ik me maar ingehouden (bovendien liggen mijn klompen nog in De Tike, dus erg geloofwaardig zou het ook niet zijn). Om een uurtje of twee gingen de lichtjes alweer aan en besloten Lorena, Veronica en ik om nog even de after party bij Andria, een Kroaat, mee te pakken. Daar waren nog zo'n 8 mensen en we hebben ons prima vermaakt tot in de vroege uurtjes.
Zaterdag moest ik enigszins herstellen van mijn nachtelijke activiteiten, maar toen een Amerikaanse meisje ons opbelde om ons mee te nemen naar een doolhof in een maisveld, was ik wel van de partij. Het was namelijk prachtig weer (min 25 gr) en goed om even van de campus af te komen. Het was best wel saai om de hele middag in een maisveld te lopen maar we maakten er al snel een sport van om met maiskolven te gooien en andere mensen bang te maken ;-) Daarna hebben we nog in een grote outdoor/jacht winkel gekeken, wat best wel apart was. Niet normaal hoeveel geweren, revolvers, snipers, munitie etc daar waren. Schieten mag dan natuurlijk wel vanaf je 18e levensjaar. Zaterdagavond rustig op de kamer gebleven en een filmpje gekeken. Zondag wederom prachtig weer en een latino festival bezocht, niet spectaculair maar wel leuk. Zondagavond naar een discotheek in Ann Arbor geweest, weer heel anders dan de vorige maar zeker niet minder vaag. Het bleek een house tent te zijn en volgens mij stonden er best wel veel mensen strak van de drugs. Dus ook die zonde is niet aan het heilige land bespaard gebleven. Ik ben terug gereden (wilde ook graag weer eens auto rijden) want we hadden besloten dat ik bobte.
Ik heb Freddy deze week nog gebeld en die zit nu als het goed is ook hoog en droog in Texas, en ik ga hem de laatste weken van mijn verblijf hier bezoeken. Voor de rest ben ik door de week steeds heel braaf bezig met de studie, ben gisteravond zelfs tot half twee in de nacht bezig geweest om alles een beetje af te krijgen voor vandaag. Dus ja er moet ook nog wel wat gebeuren! Verder kan ik mijn hoofd alleen naar links krijgen want mijn nek zit vast, maar dat zal hopelijk wel weer snel wat bijtrekken. Dit weekend hoogstwaarschijnlijk een tripje naar Ohio, Cleveland. Ze verwachten morgen de eerste sneeuw, wat echt een grote omslag van weer is! Tot snel en het allerbeste!
Akkeliene
PS: ik word al een echte Amerikaan want ik praat engels in mijn slaap, het schijnt dat ik dus steeds 'shut up' zeg als anderen ziten te praten in de woonkamer en dat ik soms hele verhalen ophang in het engels... Minder!
11 Oktober 2006 - 23:55
Eise:
Ik ben benieuwd naar de fotos! Wat een idiote club!! Vooral die hogere entree voor minderjarigen is belachelijk! Veel plezier in Cleveland! x -
12 Oktober 2006 - 05:48
Bart:
bij deze graag de bestelling.
een keer een magnum 475 plus bullits en een tank. -
12 Oktober 2006 - 06:36
José:
Dus niet een biertje, maar wel schieten.... lekker krom land daar hoor!! Heb je je reedens ook meegenomen???? als het begint te sneeuwen komt er dus ook ijs!!
Groetjes!!! -
12 Oktober 2006 - 07:44
Joost En Gretha:
Wat fijn dat er weer een verhaaltje van jou was.We zaten de hele week al in spanning en heb je boer zoekt vrouw gemist?
We zagen een reportage over het schiet incident op de Amish school en er werd verteld dat van de 300 miljoen inwoners in de VS er 200 milj people een geweer hebben.Wat een hypocriet land!
Veel succes met je studie en uitgaan -
12 Oktober 2006 - 08:19
Sjaan:
Mooie foto's hoor, kan je een goed beeld vormen hoe het er nu allemaal uitziet! We skypen!! Have fun in Cleveland
kus -
13 Oktober 2006 - 18:00
Dinie:
He a.s.tante Liene
Ja ja we weten jouw geheimpje nu ook Leuk eindelijk je weer eens wat van je te horen. Die min 25 graden werd in eerste instantie ietwat verkeerd begrepen en heb nu ik de fotos heb bekeken in de gaten dat dit waarschijnlijk minimaal moet zijn lekker duidelijk dus. Verder hier alles prima en we kijken uit naar je volgende bericht!Take care groetjes uit burgum -
13 Oktober 2006 - 20:26
Marten:
Eindelijk een reactie van mij.Leuk om te lezen hoe je alles ontdekt,met een mooi foto-album erbij.Zal voortaan eerder reageren. -
15 Oktober 2006 - 14:48
Marchje:
Wazige prioriteiten hoor die amerikanen. Wel schieten vanaf je 18e maar een beetje alcohol ho maar
Vette schoolbus trouwens, mocht je daarin bobben ;-)
Ajuus -
16 Oktober 2006 - 20:38
Albert:
Leuke verhaaltsjes akkeline, sa kinne wie ek mooi sjen wast doe der ollegjerre beleefst.
Groeten ut e Pein..
17 Oktober 2006 - 17:22
Elske:
ik houd ook van mais! -
18 Oktober 2006 - 07:31
Erik:
Hoi! Wat een leuk land! Helemaal geflipt dus, precies zoals verwacht. Wel goed dat ze je nog even geen drank geven daar hoor Akkeliene want we weten hoe dat eindigt! ;) ;) Als je echt verpoupering wilt zien moet je eigenlijk naar Flint Michichan gaan. Daar is geloof ik 80% werkloos. Nou heel veel plezier, en leuk om alles te lezen.
Groeten en liefs Erik -
18 Oktober 2006 - 15:25
Josine:
En wat een amerikaanse foto's zeg! Vreeslijk! Ik hoorde van mijn heit en mem dat je een postduif naar friesland gestuurd heb, leuk, zaterdag kom ik pas thuis (zit nu al in spanning), want ik heb een kamer gevonden in grun! Heerlijk! Nu kunnen de feesten en partijen weer aanvangen in Grun. Mis je het al? De storm vooral zeker? Hee ciao -
21 Oktober 2006 - 19:17
Sietze Binne:
jow Akkeliene baby, VET dast it wot nei dy sin hast derre, disse faam dy red zich wol sjog ik, no in plezierige tiid tawinske en mar bot ouwehoere!! hooiie,
SIetze -
22 Oktober 2006 - 14:41
Dyneke:
Leuk man, Amerika... iemand overhoopschieten is legaal als je 18 bent, maar een onschuldige alcoholische versnapering of een peukje niet. Hmmm... ik heb zo mijn theorie wat daar de reden van is, namelijk.... ze proberen te voorkomen dat je op je 18e dronken bent en dan, met je dronken hasses, per ongeluk iemand overhoop schiet. Maar dat mag dan weer wel als je 21 bent. Check, beetje vaag maar meer kan ik er ook niet van breien ;)
Heel veel plezier nog meis!!!
Kus Dyneke
23 Oktober 2006 - 19:45
Minko He:
goeiedaag hoe ist dermei ?? jir wol olles bolle hi ha no wot vakansje gwot bot chill noh list eem wer wot jerre?? tabee en daghoor -
24 Oktober 2006 - 13:03
Elske:
hey darling!
Hoewel ik ook erg van mais houd, en dus ook van verhalen over mais, smacht ik naar een nieuw verhaal! Meer mais, meer geweren pistolen en stomme bodyguards!!!
Hier ondertussen alles ok. Ik heb mijn eerste tentamen overleefd en geniet nu even van een collegevrije week... heerlijk! Alleen jammer dat het hier nu echt herfst wordt, regenbuien en wind... bakkies. En het wordt vroeg donker, krijg echt een winter gevoel. Hoe is dat daar? Beetje koud aan het worden al?
Nou maakt eigenlijk ook niet uit waar je over verteld, als je maar IETS verteld! Ik WACHT op je! Ik kan niet ZONDER je!! SNEL!! hihihi. Doeg skat!