Afscheid Ypsi en op naar het Wilde Westen! - Reisverslag uit Salt Lake City, Verenigde Staten van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu Afscheid Ypsi en op naar het Wilde Westen! - Reisverslag uit Salt Lake City, Verenigde Staten van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu

Afscheid Ypsi en op naar het Wilde Westen!

Blijf op de hoogte en volg Akkeliene

22 December 2006 | Verenigde Staten, Salt Lake City

Hallo luitjes!
Deze keer vanaf een andere locatie dan het gewende Ypsi, waarvan ik nu afscheid heb gedaan. Daar is echter nog wel erg veel aan voorafgegaan de laatste maand en daar zal ik jullie even een korte samenvatting van doen!
Allereerst ben ik door de week steeds nog wel aardig hard bezig geweest met de studie, want aangezien ik altijd uitstel tot het allerlaatste moment moet er dan in de laatste weken nog even aan getrokkken worden. Gelukkig werd dat dan weer afgewisseld met leuke weekenden, waarin ik onder andere aan het skieen geweest ben samen met Daisy en Felipe. Dat was erg leuk en met niet al te veel geval kwam ik dan ook de steilste piste al af.
Ondertussen bracht Sinterklaas nog een bezoek aan Downing Hall en die had weer prachtige cadeautjes meegebracht, ook dat was een gezellige avond en de cadeautjes werden alom erg gewaardeerd ;-)
Verder natuurlijk de nodige feestjes gehad, bij Felipe thuis vloog de taart me weer om de oren en bij Joakuin ging het er ook weer mooi aan toe, ook op die avond had ik afscheid genomen van veel mensen en dat vond ik minder leuk. Vooral omdat je wel weet dat je toch een aantal niet meer snel gaat zien. Maandag moest ik Eise van het vliegveld afhalen, want dinsdag zouden we dan eindelijk op de trein naar het Wilde Westen reizen! Ik moest 's avonds nog even een verslag afraggen, inpakken en ik had de mensen waarmee ik het meeste omging nog uitgenodigd. Dit was tenslotte ook de laatste avond met mijn drie Mexicaanse huisgenootjes. We hadden gepland om niet al te laat onder de wol te kruipen, maar aangezien het feest toch nog verplaatst werd naar een Spaans huis, gingen we dan toch uitgerust met twee volle uren slaap op de trein! ;-) Gelukkig hadden we 40 uur tijd om uit te rusten. De eerste dag kwamen we door de prairie van Michigan, Indiana, Illinois en Iowa. 's Nachts reden we door Nebraska en gelukkig kon ik tukken op een bankje. Eise zat dan op onze stoelen. Van echt slapen kwam het niet, maar het gaat tenslotte om het idee. Er was steeds een dronken ordinair blond wijf dat het nodig vond me uit de slaap te houden met haar irritante lach. Maar goed, 's ochtends werden we 'wakker' in Denver, Colorado. Vanaf daar kregen we een prachtig stuk van de VS te zien, want we tuften door de Rocky Mountains. Een erg geslaagde dag! Rond een uur of 11 's avonds werden we gedropt in Salt Lake City, Utah en zonder problemen kwamen we al snel aan bij het "hostel" dat er bij binnenkomst meer uitzag als een bouwplaats. Maar de kamer en de badkamer zijn prima, dus 'net seure, kin gebeure'. We wilden graag een fiets huren, dus vanochtend kregen we een rit van Sjon die ons naar een oud hokje bracht. De auto had overigens geen achterbank, maar ook dat had zijn charme. Toen we eenmaal de fietsen hadden gekregen, zijn we een berg opgefietst. Het laatste stuk moesten we lopen, maar het was echt een prachtig tochtje. (we hadden geen water, en besloten om ergens bij mensen thuis erom te vragen. We kwamen terecht bij een vrouw wiens vader in 1914 uit Workum geemigreerd was, ze kende nog een heel klein beetje Fries, maar ik vond het wel weer toevallig!) Verder staat Salt Lake City bekend om de Mormonen, een erg religieus groepje mensen. We hebben de kerk bekeken en zijn naar een koor optreden geweest. Ze wilden ons bekeren, maar het anti-alcohol beleid trekt me niet zo...
Morgen gaan we waarschijnlijk naar een ski gebied, en voor de rest weten we het nog niet. Heel Salt Lake City is omringd met bergen, dus ik vind het hier sowieso erg mooi! (maar wel koud!) Zaterdagnacht stappen we weer op de trein en dan komen we zondag op de na middag aan in San Fransisco! Zo hebben jullie weer een beetje een idee van de gang van zaken en voor jullie allemaal 'Noflike Krystdagen en in Gelokkich en Gesun 2007'!

Akkeliene

• 22 December 2006 - 07:38

Akkeliene:

Ze hebben de hele site vernieuwd, dus het is me momenteel niet helemaal duidelijk waar de foto's die ik net geplaatst heb staan, maar het plaatsen met de foto's van de treinreis en SLC lukt momenteel niet, maar dat doe is z.s.m. dan nog wel.

• 22 December 2006 - 09:58

Bart, Mirjam&Harold:

Hee Akkeliene,

Foar dy ek noflike krystdagen en een fijn en gesellig 2007!!
    Wat leuk om even een berichtje van dy te ha!

• 22 December 2006 - 10:15

Sandra Hiemstra:

Hallo Akkeliene,

Vanaf deze plek wil ik je een hele fijne kerstdagen wensen en een goede jaarwisseling en dat 2007 maar een heel goed jaar voor je mag worden. Ik zie dat jij ook al fanatiek aan het skien bent geweest. Wij rijden vanavond naar Oostenrijk voor onze skivakantie. Na de vakantie als alle drukte bij ons achter de rug is wat betreft werk en vakantie zal ik zeker wat vaker reageren. Groetjes en een dikke tut ut Snits. Doei doei.

• 22 December 2006 - 10:38

Harma:

Lieve Akkeliene! Ontzettend leuke foto's en mooie verhalen, ben echt blij dat je het naar je zin hebt! Update van het thuis/Schier front: we gaan met oud&nieuw met een cluppie naar Schier, wordt vast wel weer gezellig. Ik heb sinds bijna 3 maanden een nieuwe vriend en die gaat ook mee :-) Wanneer kom je precies weer terug? (oftewel wanneer zie ik je weer?!) Lieve meid: hele fijne kerstdagen en een super nieuw jaar! Kus, Harma

• 24 December 2006 - 09:40

Jeannette:

hey akkeliene alvast fijne kerst en een tof nieuwjaar toegewenst. Veel plezier met eise en met freddy op de prairie! We spreken elkaar binnenkort! kus

• 26 December 2006 - 18:48

Harry En Geeske:

Hoi Akkeliene,
    Wat in moai stikje stie d'r in de Heidehipper fan dy! Leuk om sa wat fân dy te hearren, ek hartstikke leuk foar heit en mem! Wy winskje dy alfest en lokkich en soun 2007 en genietsje fân dyn fekânsje!
    Harry en Geeske
    De Tike

• 27 December 2006 - 12:47

Dinie:

Veel plezier met je avonturen door de USA en heb een knallende oudejaarsavond (waar je dan ook mag zijn) we hopen snel over je avonturen te lezen. Je website is erg mooi en na even puzzelen komen we er wel uit de fotos zien er goed uit hoor!!! Dikke tut van ons en HAVE FUN!!!!

• 27 December 2006 - 20:50

De 'van Dijkjes'!!:

hee hallo!!! leuke foto's hoor!1 ben bijna jaloers op de mooie skifoto's. leuk dat je het zo naar je zin hebt en nartuurlijk ook van ons hier gezellige krystdagen, alhoewel ze inmiddels al voorbij zijn.Gniet met volle teugen van je vakantie en laat ons nog maar veel meer mooie verhalen lezen. protte liefs van annette&marten&bram&?