Salt Lake City, San Fransisco en Santa Cruz!!! - Reisverslag uit Santa Cruz, Verenigde Staten van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu Salt Lake City, San Fransisco en Santa Cruz!!! - Reisverslag uit Santa Cruz, Verenigde Staten van Akkeliene Postema - WaarBenJij.nu

Salt Lake City, San Fransisco en Santa Cruz!!!

Blijf op de hoogte en volg Akkeliene

27 December 2006 | Verenigde Staten, Santa Cruz

Hallo allemaal! Hier een bericht van mij uit Santa Cruz, California! In Salt Lake City was het erg leuk! Donderdag hadden we erg slecht weer, sneeuwval en erg mistig dus we besloten om de binnenstad te bekijken, na wat geslenter even lekker gegeten en naar de bios geweest. Vrijdag was het weer veel beter, dus op naar de bergen! Daar deden we nog zo'n twee uur over, maar het eindresultaat was dan ook schitterend. We stonden midden in de bergen en hebben een leuke wandeling gemaakt, waar we een beetje de verkeerde kant op gestuurd werden en een stukje terug hebben gelift. 's Avonds zijn we weer teruggegaan naar downtown en hebben we heerlijk gegeten in een Aziatisch tentje. De trein zou 's avonds om twaalf uur vertrekken en we besloten om vroeg die kant op te gaan. Om elf uur stonden we vrolijk op het station, klaar om te vertrekken. Toen werden we onaangenaam verrast met de aankondiging dat de trein een paar uurtjes vertraging had; zes om precies te zijn!!! Na een half uur stevig balen, moesten we ons er toch bij neerleggen en probeerden we er het beste van te maken. Ik ben nog op de grond gaan liggen, maar van slapen kwam het niet echt. Om een uur of vijf kwam de trein dan eindelijk aan en konden we om zeven uur met een slaperig hoofd weer van de Rocky Mounatins genieten. Tijdens de reis bleef het landschap veranderen en om een uur of 6 kregen we een heerlijk maaltje van de zaak... Uiteindelijk liepen we nog wat meer vertraging op waardoor we pas om twee uur in San Fransisco aankwamen. Aangezien in elke Amerikaanse stad wel onveilige buurten te vinden zijn en we niet precies wisten waar we heen moesten, besloten we een taxi te nemen. Het hostel was dikke prima en de eerste nacht hadden we de zespersoonskamer alleen. Omdat we best moe waren besloten we om een beetje uit te slapen en 's middags zijn we op naar de bekende 'golden gate bridge' gegaan. Onderweg gooide Eise per ongeluk nog een stenen kunstwerk om omdat hij grappig wilde zijn. De artiest was er niet zo blij mee. Daarna hebben we een ware foto shoot gehouden bij de brug en de pieren van San Fransisco bekeken. Aangezien het kerst was hebben we ons een lekker gegeten bij de Mexicaan en 's avonds 'The Rock' gekeken wat ons alvast een beetje in de Alcatraz stemming moest brengen. We hadden het rijk niet meer alleen want we werden vergezeld door een stel Chinezen. Dinsdag hadden we een mooi programma; eerst naar de beruchte 'maximum security' gevangenis Alcatraz, waar schurken als Al Capone en B 100 vast zaten. Dat was erg indrukwekkend en leuk om eens gezien te hebben. Daarna waagden we ons aan de cable cars; aangezien heel San Fransisco bestaat uit heuvels was dit het voornaamste vervoersmiddel in de negentiende eeuw, dit treintje word aangedreven door een ondergrondse kabel. Met de aardbeving van 1906 is heel San Fransisco verwoest en ze hebben maar een klein gedeelte vervangen voor de grap. Op een gegeven moment werkte de kabel niet meer en botsen er auto's tegen elkaar aan waarop Eise en ik het tijd vonden om op te stappen. 's Avonds gingen we een ander avontuur tegemoet want we namen de Greyhound bus op naar Valerie in Santa Cruz. Ik heb Valerie in 2001 leren kennen op mijn middelbare school, ik heb nog een half jaar contact gehouden en besloot om haar nu op te zoeken. Aangezien het hartstikke lang geleden was en ik me ook niet bijster veel kon herrinneren van haar was het dus een verrassing waar we terecht zouden komen. Ze kwam ons ophalen en bracht ons naar ons huis. Het is een relaxte meid en ik kwam terecht in een lesbisch hippie huis met twee stelletjes. Haha. De waterpijpen en wiet alom, maar ik vind het wel lachen. Vandaag heeft ze ons rondgereden door Santa Cruz en we gaan ook nog een heel groot aquarium bezoeken. Omdat we geen auto kunnen huren ;-( omdat we geen 21 zijn en we ons hier prima kunnen vermaken hebben we besloten om de eerste week hier te vertoeven ;-) We vieren hier dan oud en nieuw in een leuke tent en hobbelen maandag acht uurtjes op naar Los Angeles. Daar ergens weer een up-date!
De groeten en veel plezier met carbid schieten ;-)

Akkeliene

• 28 December 2006 - 18:07

Harold:

Hee Akkeliene,
    wat een mooie foto's deze keer. Veel plezier nog daar en tot mails!

• 28 December 2006 - 22:00

JP:

Heel mooie foto`s. Hé Akkelien wil je wel een beetje op dat jonkje letten dat hij niet nog meer brokken maakt.

• 30 December 2006 - 08:11

Ronald:

Hoi Akkelien en Eise,

Bedankt voor het kaartje.
    Alvast een goede jaarwisseling en al het goede voor 2007
    Nog veel plezier

groetjes
    Ronald

• 31 December 2006 - 22:30

Marchje:

Ik denk dat jij t er al op hebt zitten

Maar vanuit Zwolle een Gelukkig nieuwjaar en dat we weer eens lekker in nederland een biertje gaan drinken

Lokkich Nijier

• 01 Januari 2007 - 19:26

Elske:

Heeeeeeeee Liene en Eise!

GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

Benieuwd hoe jullie het gevierd hebben... Ik stond in ieder geval op de dam. Werd daar platgeperst, was als de dood dat ik een vuurpijl op m'n hoofd zou krijgen, en ben helemaal kletsnat geregend, maar desalniettemin een gezellige avond gehad!!

Mis je de mensen van de Uni al? En hoe is het weer daar in het zuiden? En wanneer kom je precies aan? (Tot op de seconde percies graag.)
    Nou nog veel trein/bus plezier en avonturen gewenst!!

• 02 Januari 2007 - 20:57

Annette Marten Bram:

SEGENT NIJIER!!!!!!! en een protte bier in't hier!!!!
    hee famke de allerbeste wensen voor 2007 en ook nartuurlijk voor eise.leuk berichtje trouwens en nog leukere foto's. veel liefs annette, marten & bram

• 03 Januari 2007 - 21:26

Antje:

Hallo Akkeliene,

Wij wensen jou een ontzettend goed 2007.

Je ziet van alles en geniet er goed van, mooi zo.
    Je verhalen zijn een genot om te lezen, ben altijd benieuwd wat je weer te vertellenn en meegemaakt hebt.
    In Nijkerk gaat alles goed met ons.
    Liefs van ons allemaal.
    dag dag !!!!

• 06 Januari 2007 - 12:39

Brennie:

hee meid!! hoe issie daaro?? wij hebben oud&nieuw op schier gevierd, was supergezellig! ook nog carbid geschoten...hoe was die van jou in LA?
    dikke kus!